Mia Wright

VISION – det börjar med en idé och viljan att  förverkliga en vision.

TREE – idéerna växer, vi planterar någonting som kommer att ge andra människor nya tankar.

Visiontree films producerar och regisserar egna dokumentärer. Vi är även involverade i samproduktioner, och jobbar med produktion och regi för andra som har något viktigt att säga.

Arbetet med vår dokumentärfilm Det rätta barnet är avslutat. Den visades på SVT2  2012. I vår ska filmen visas på TV i Kanada och Österrike, och vara med och tävla i kategorin Medicin vid filmfestivalen Festival International du Film de Santé i Belgien.

Just nu samproducerar vi en serie filmer till stöd för barn med särskilda behov. Dessa handlar om hur barnen får hjälp att utveckla sina möjligheter att kommunicera med omvärlden.

Visiontrees grundare Mia Wright har en gedigen teknisk kunskap sedan sina år i Londons dånande mediafabrik där dussintals nya TV-kanaler föddes. Runt millenniet jobbade hon med produktioner både på 16-millimetersfilm och i digitala format på uppdrag av Discovery Channel, National Geographic Channel, Disney Channel och TV3. Under de åren exploderade utveckling av nya medier och Mia Wright anlitades för att producera och regissera från 1996 till 2001.

– Det var en spännande och intensiv period. Ibland fick vi utveckla en idé under helgen, presentera den på måndag, casta på tisdag och spela in på fredag. Den intensivaste inspelningen var nattetid på ett torg i centrala Brixton. Jag vann brons på Promax för en trailer som jag producerande och regisserade för Discovery Chanel år 2000, berättar Mia Wright.

När hon tog över produktionen av en programserie för TV3 Norge fördubblades tittarsiffrorna. Mia har jobbat som produktionsledare för novellfilmen Blott du mig älskar för Amphi produktion. Hon har även frilansat och gjort produktioner för SVT, TV YLE, Fox kids, Strix och Rejäl produktion.