[slideshow id=1]

Den 15 mars 2012 visades dokumentärfilmen Det rätta barnet i SVT2.

I dokumentären Det rätta barnet har Mia Wright och Kristina Ahlinder gjort en dokumentär om sig själva efter att de båda fick barn med Downs syndrom. Livet tog en ny vändning, vilket de kom att hantera på olika sätt.

Det rätta barnet är en starkt personlig berättelse om att möta det oväntade, om vad som avgör en människas värde och om att bli mamma till de barn som väljs bort.

Filmen är en samproduktion med Sveriges television och Film i Väst. Dokumentären har fått produktionsstöd från Svenska filminstitutet, filmkonsulent Cecilia Lidin.

Vi som gjort Det rätta barnet

Mia Wright, Visiontree
Producent, regissör, manus

Mia har bland annat jobbat som producent och regissör för Discovery Channel, National Geographic Channel och TV3 i London, som produktionsledare för novellfilmen Blott du mig älskar för Amphi produktion, för Sveriges television samt producerat ett antal filmer i varierande ämnen – från klimatfrågor till att stärka barns rätt till en språk.

Kristina Ahlinder
Regissör och manus

Kristina är journalist och arbetar som reporter på dagstidning i Halland. Hon är även samhällsvetare med en filosofie magisterexamen i sociologi och arbetade tidigare på Göteborgs universitet. Hon har också frilansat samt varit projektledare och redaktör. Det rätta barnet är hennes första arbete med dokumentärfilm.